teisipäev, 19. november 2019

Jõudsimegi kohale. Päev Rosaleda kutsekoolis

Kuus reisiselli,Lilia,Marika,Aina,Tiiu,Maris ja
Helina jõudsid oma esimesel õpirändel kenasti Malagasse kohale.15 tundi öiset ja päevast teekonda on seljataga.Esimesed tutvused linna ja kohalikega ka tehtud.

Märkamatult on teisipäevane blogi vahele jäänud ja täna on juba kolmapäev. Olen veidi mõtisklenud meie õpirändest.Täna Rosaleda kutsekooli külastades jäi silma kolleegide omavaheline suhtlemine.Ei tea,kas ka nemad osalevad töötajasõbraliku ettevõtte nime taotlemisel,aga koridorides või klassides juhuslikult kolleege kohates märgati neid.Kõiki töökaaslasi ,kes vastu tulid tutvustati.Kuigi nad peaaegu eranditult rääkisid vaid hispaania keelt,tõlkis meie giid Salvador nende juttu.Igasse töökotta sisenedes kõnetas ta õpilasi ja vestles nendega lihtsas, lausa algupärases inglise keeles küsides,mida nad õpivad,kas neil on hea õpetaja jmt.See jättis tunde kokkuhoidvast ja üksteist hindavast kooliperest.Pidin nii pika teekonna ette võtma,et aru saada,millele ise edaspidi tähelepanu pöörata. Aitäh Erasmus+ Elu on tegelikult lihtne,aga elame selle ise millegi pärast keeruliseks. Aga oleks ehk viisakas kirjutada asjast ka. Rosaleda kutsekoolis on umbes 2000 õpilast ja 200 õpetajat.Erialad on sarnased meie kooli erialadega: puit,toitlustus,autoerialad,metallierialad,pagarid,kondiitrid,rekreatsioonieriala jne. On olemas ka aiandus, kus õpitakse küll madalamal tasemel. Puuduvad iluteeninduse erialad.
Koolil on  suur territoorium, kuhu on püstitatud õpilaste poolt maja, kus nad saavad oma ehitusalast ja puidutöö praktikat sooritada.




Metalli ja keevituse õpilased on
keevitanud pudelikorkide kogumiseks südame kujulise anuma ja lisaks korkide kogumisele töötlevad õpilased need ka ümber plastikust  linikuteks.Hea näide keskkonnahoiust! Teeme järgi. Tahame ju ka hakata taotlema rohelise kooli tiitlit. 


Tutvusime põhjalikumalt puidu- ja toitlustuserialadega.Puiduosakonnas õpivad ka erivajadustega õpilased. Järgmisel fotol on näide nende tunnitööst.
 
Märkasin,et nii kool kui ka meid vastuvõõrustav organisatsioon Tribeka kasutavad ekskursioonide juhendamisel ja külaliste vastuvõtmisel praktikante. Malaga linmaekskursioonil saatis meid praktikant Poolast, Rosaleda kutsekoolis olid meie vestlusringis praktikanid Poolast ja Prantsusmaalt.

Õhtu lõpetasime täna päikeseloojangu vaatamisega Castillo de Gibralfaros.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar